Overhalen
 
Volledige herziene Testversie (inclusief extra's)
Studenten met een langzame internet verbinding kunnen problemen hebben met delen van de cursus door de gebruikte foto's en geluidsbestanden. Het overhalen van het gecomprimeerde "zip" bestand en het uitpakken en installeren op de eigen computer kan deze problemen waarschijnlijk verhelpen.

Helaas, mogelijk zijn er nog enkele kleinere zaken die niet geheel correct werken. Help mij om de website te verbeteren en rapporteer gevonden fouten of problemen.
 

Berlijnse beer door Nigerijnse kunstenaar besschilderd. Tentoonstelling Berlijn 2004
Overhalen: Djerma taalcursus, versie 1.12.2 ( 22-Augustus-2006; 14,9 MB)
 
Dit bestand is niet zonder meer te gebruiken, maar moeten eerst met een unzip-programma worden uitgepakt. U moet dus zo'n programma hebben om ermee te kunnen werken. Een referentie naar een gratis (freeware) programma voor dit doel is hieronder gegeven.
Werkwijze
  • Zet het zip-bestand in een tijdelijke map (directory), bijvoorbeeld C:\Temp\...
  • Maak een map aan waarin u de cursus wilt plaatsen, bijvoorbeeld C:\Program Files\Djerma
  • Pak het zip-bestand uit met behulp van een programma als Zipcentral of Winzip (zie hieronder), en laat de inhoud plaatsen in de aangemaakte map.
  • U kunt de cursus starten via de Windows Verkenner, ga naar de map en klik op index_nl.html.
    U kunt natuurlijk ook een snelkoppeling toevoegen aan uw startmenu (zie voor instructies uw Windows handleiding).
Uitpak/inpak programma's

Een heel mooi en eenvoudig te bedienen zip/unzip programma voor Windows is zipcentral. Dit programma is 1,1 MB groot en biedt tevens de mogelijkheid om via de Windows verkenner met de rechter muistoets op een .zip-bestand te klikken en de optie 'extract to ..' te kiezen. Maar daarnaast kent dit programma ook een eigen scherm voor het  inpakken (zippen) en uitpakken (unzippen) van bestanden en voor het bekijken van de inhoud van een .zip-bestand. Wat functionaliteit betreft kan dit gratis programma zeker wedijveren met het veel bekendere shareware programma 'Winzip'.

Laatst herzien: 26 oktober 2006