Traditioneel
worstelen


Maradi 2012


Tillabéri 2010


Tahoua 2009


Dosso 2008


Agadez 2007


Zinder 1986


Lijst van finalisten
van de toernooien sinds 1975

 

 

Cri de Cigogne . org Djerma cultuurclips

Worstel finale Tillabéri, Niger, 26 december 2010

Traditioneel worstelen Spelen in 2010 in Tillabéri, Niger

Deze video toont de gehele finale van de 32ste editie van het nationaal kampioenschap traditioneel worstelen in Tillabéri, Niger. De beelden zijn geschoten op 26 december 2010 en zijn beschikbaar via Cri de Cigogne .org. Op hun webstek kunt u ook kijken naar de achtste, kwart en halve finales, alsook naar samenvattingen van de wedstrijden gehouden tijdens de dagen ervoor.

De finalisten waren Oumarou Ali dit Bindigao uit de Maradi regio, 35 jaar oud, en de kampioen uit de Dosso regio Boubé Boureima. Deze finale duurde ongeveer 18 minuten, wat relatief lang is vergeleken met de finales van de vorige spelen. Gedurende het grootste deel van het gevecht waren de twee rivalen vooral bezig met het aftasten van elkaars krachten. Na een tweede korte rustpauze deed Boubé Boureima een paar gerichte aanvallen, maar hij slaagde er niet in Bindigao te vloeren. Het was Bindigao die het verzilverde sabel won voor de tweede keer in zijn cariere. Het lukte Bindigao om in een flits achter Boureima te komen en zijn tegenstander op te tillen en te vloeren; een techniek die hem al in eerdere gevechten succes had opgeleverd.

Aan dit toernooi namen in totaal 80 worstelaars deel, dit is 10 deelnemers per regio. Een volledige lijst van finalisten is hier te vinden. De spelen in Tillabéri waren de tweede spelen in 2010. De eerste vonden plaats in februari 2010 in Zinder. De spelen van Tillabéri waren oorspronkelijk gepland voor begin 2011, maar de datum van de spelen is aangepast en vonden plaatst in de periode tussen 17 en 26 december.

 

Cultuur


yeenandi


baŋawi


Turuyaŋ

 
 
 

 

 

 

 
 

Laatst herzien: 07 maart 2012