Hip hop
& Rap


Kaidan Gaskia


Ismo One


Wass Wong


Berey Koy


Cool Maïga &
Jevees do Masta

 

 

 

 

 

 

 

 

YouTube en DailyMotion Djerma muziek- & dansclips

Mali YaroWalambandi

Mali Yaro is geboren in 1973 in Sirfi Koire in Tera Niger. Zijn echte naam is Doulai Boureima en hij stamt uit een Songhay familie uit Niger. Hij en zijn groep Gombé Star zijn zeer bekend vanwege hun optredens op bruiloften en partijen.  Doula Boureima is de zanger en leider van de groep die hij in 1995 oprichtte. De andere leden van de groep zijn: Papa Rassoulalaye Gueye (ritmische dans), Omar Tankari (solist), Mahamadoul-Habibou Elh Amadou (bas), Seydou Mounkaila (drums),  Manzo Abdoulaye (tam-tam), en Boubacar Kandou (trompet) [bron].

Zijn eerste album "Mali Bero", waarin hij de grote Djerma strijder Mali Bero eert, nam hij op in 2000 . In 2002 komt zijn tweede album Walambi uit. Hierin bezingt hij de problemen waarmee de Nigerijnse maatschappij kampt. Zijn derde album uit 2005 (Femme) is gewijd aan de vrouw. In 2008 is zijn meest recente album verschenen (la Paix, de vrede) op het moment dat Niger te maken heeft met een interne gewelddadige strijd over de verdeling van de uraniumopbrengsten.

Mali Yaro is meerdere malen onderscheiden. Zo is hij reeds vijfmaal tot de beste artiest van Niger gekozen (1996, 1998, 2000, 2002, 2008). Hij heeft ook veel in het buitenland opgetreden, waaronder in 2006 ook Nederland en België.

Enige aanvullende informatie (in het Frans) en nog twee liedjes kunt u vinden in het Fofo Magazine. De twee liedjes die u ook kunt overhalen zijn Walambandi en Zakey. Op zijn eigen webstek kunt u nog luisteren naar zes liedjes: la paix (de vrede), Gandjo, la femme (de vrouw), Kourmiz, Dabdje en Sogolo. 

Er zijn twee andere videoclip van Mali Yaro beschikbaar op DailyMotion.

 

 


Dabdje


Tcheri


 

Andere liedjes


Idi Sarki


Djoumassi dit Hansi Bonkoyo


Boureima Disko


Mali Yaro


Moussa Poussi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traditionele Songhay-Djerma dansen

 
Djermadans 1

Djermadans 2

Djermadans 3

Djermadans 4
   
 

Laatst herzien: 17 september 2008